Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου 2016

Βάμα Πρόπολης


Πρόπολη = Προ της πόλης

Η πρόπολη χρησιμοποιείται κατά κύριο λόγο από τις μέλισσες για να σφραγίσει ρωγμές ή τρύπες . Έχει φυσικές ιδιότητες που βοηθούν στη διατήρηση του εσωτερικού της κυψέλης απαλλαγμένο από μολυσματικούς παράγοντες. (Το εσωτερικό της κυψέλης είναι πιο αποστειρωμένο ακόμη και από ένα σύγχρονο χειρουργείο) 
Έχει αποδειχθεί ότι ένα από τα χαρακτηριστικά της πρόπολης μέλισσας είναι η ενίσχυση των αμυντικών μηχανισμών του οργανισμού, ή του ανοσοποιητικού συστήματος,γεγονός που την καθιστά διπλά αποτελεσματική στην αντιμετώπιση λοιμώξεων  κάθε είδους. Στις αρχές της δεκαετίας του 1970, άρχισε να αναπτύσσεται μεγάλο ενδιαφέρον για τη μελέτη αυτού του προϊόντος στη Γιουγκοσλαβία, τη Ρωσία και την Πολωνία, καθώς και σε άλλα μέρη του κόσμου. Ένας Γάλλος επιστήμονας με το όνομα Lavie, καθώς και ένα πολωνικό φαρμακευτικό εργαστήριο, κατέδειξαν τις εξαιρετικές ιδιότητες της πρόπολης στην καταπολέμηση μυκήτων και βακτηριδίων.
Η πρόπολη περιέχει : βιταμίνες, μέταλλα, αμινοξέα, φαλαινοειδή κ.άλ. 
Η καθημερινή κατανάλωση της θεωρείται πως ενισχύσει το ανοσοποιητικό σύστημα. Μπορεί επίσης να ληφθεί με ασφάλεια μαζί με αντιβιοτικά για την ενίσχυση της αποτελεσματικότητάς τους. Ένα βάμμα πρόπολης μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως θεραπεία πληγών και για να καταπραΰνει τον πονόλαιμο.
Η πρόπολη περιέχει αντιβακτηριακές και αντιμυκητιακές ουσίες οι οποίες δρουν επιλεκτικά: επιτίθενται στα παθογόνα βακτήρια  και τους τοξικούς μύκητες χωρίς να είναι επιβλαβείς για τον ανθρώπινο οργανισμό, δεν επηρεάζει τη φυσική  μικροχλωρίδα του πεπτικού συστήματος
Η πρόπολη δρα κατά των ιών και είναι ισχυρό αντιβιοτικό και αντιπαρασιτικό, προσφέρει προστασία από την ραδιενέργεια, είναι αποτελεσματική για παθήσεις του ουροποιητικού συστήματος για τον προστάτη, για ανωμαλίες του ενδοκρινικού και για τοπικούς πόνους όπως ο πονόδοντος,Σε πειράματα που έγιναν σε ζώα η πρόπολη όχι μόνο δεν προκάλεσε καρκινογέννεση, αντίθετα μάλιστα σε ορισμένες περιπτώσεις προκάλεσε συρρίκνωση του όγκου.
Οι μέχρι σήμερα θεραπευτικές ιδιότητες της πρόπολης όπως αναφέρονται από την διεθνή βιβλιογραφία είναι:
1. η ικανότητα να καταστρέφει ή να σταμάτα τον πολλαπλασιασμό ενός μεγάλου αριθμού βακτηρίων όπως σταφυλόκοκων, στρεπτόκοκκων και σαλμονέλας.
2. οι αντιμυκητιακές ιδιότητες της πρόπολης είναι επίσης γνωστές.
3. έχει ισχυρές αναισθητικές ιδιότητες π.χ πονόδοντο.
4. ει ναι αποτελεσματική κατά των μολύνσεων απο ιούς όπως της γρίπης και του έρπη.
5. είναι επίσης πολύ αποτελεσματική για την αντιμετώπιση και τη θεραπεία φλεγμονών. Η αντιφλεγμονώδη  δράση της καλύπτει την ρευματοειδή αρθρίτιδα, τις φλεγμονές της τραχείας του λάρυγγα κ.α.

6. διεγείρει το σχηματισμό των κυττάρων και των ιστών.
7. όταν χρησιμοποιείται εσωτερικά η πρόπολη έχει αντιρευματικές ιδιότητες.
8. ενισχύει το ανισοποιητικό σύστημα.
9. έχει επουλωτική δράση, επιταχύνει την αναγέννηση ιστών και την αποκατάσταση κυττάρων.

Χρήση :
Ο χρήστης μπορεί να παίρνει 20-30 σταγόνες (τα παιδιά 10), διαλύματος ανακατεμένο με μισό ποτήρι νερό ή γάλα, μισή ώρα προ του φαγητού, μέχρι τρεις φορές ημερησίως και συνήθως για ένα μήνα. Αυτός ο τρόπος λήψης βοηθάει όλες τις καταστάσεις που προαναφέραμε.
Εξωτερικά μπορεί κάποιος να επαλείψει με το διάλυμα πάσχοντα μέρη 2-3 φορές ημερησίως και να έχει έτσι ένα είδος βιολογικού επιδέσμου. Το διάλυμα λόγω αλκοόλ, προκαλεί προσωρινά κάψιμο αλλά σύντομα η ευεργετική δράση της πρόπολης ανακουφίζει.
Σε αντίθεση με τα γνωστά αντιβιοτικά,(τεραμυκίνη – πενικιλίνη – στρεπτομυκίνη), η πρόπολη δεν έχει παρενέργειες. Δεν προσβάλει την χλωρίδα του εντέρου  και αποβάλλεται από τον οργανισμό, χωρίς να βλάπτει τα νεφρά και το συκώτι. Κατά γενικό κανόνα μετά 5-6 ημέρες χρήσης παρατηρούνται οι πρώτες βελτιώσεις στην υγεία, όπως ελαστικότητα στην επιδερμίδα, τόνωση του οργανισμού, καλυτέρευση του ύπνου και της όρεξης.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου